Odabir konfiguracije kontrolera koji tehnički indikatori treba razmotriti

- Dec 07, 2017 -

Kao što svi znamo, pojavio se na tržištu u posljednjih nekoliko godina veliki broj solarnih sistema, njegov osnovni dio je jedan od fotonaponskih kontrolera, ne znamo da li znate PV regulatora. Fotonaponski kontroler je uglavnom sastavljen od četiri dela: prekidača, brojila, releja i neophodnih elektronskih komponenti. Glavna funkcija kontrolera je da utvrdi da li je baterija dostigla prekomerno punjenje ili preko punjenja, a zatim izvršiti odgovarajuću kontrolu u skladu sa određenim okolnostima. Dakle, kako odabrati konfiguraciju i izbor fotovoltaičkog kontrolera?

(1) radni napon sistema.

Napon solarnog sistema se uglavnom određuje konfiguracijom AC pretvarača ili radnog napona opterećenja DC, a najprikladniji napon je 12V, 48V, 220V i 110V.

(2) nazivne ulazne struje i ulazne kanale.

U vreme izbora konfiguracije, nominalna ulazna struja regulatora bi trebala biti jednaka ili veća od izlazne struje solarne ćelije.

(3) nominalna struja opterećenja.

To znači da kontroler izlazi DC izlaznu struju na DC opterećenje ili pretvarač, koji zadovoljava ulazne zahteve opterećenja ili pretvarača.

Da se sumi, kada konfiguracioni izbor kontrolera, radni napon mora razmotriti glavne tehničke indikatore uključujući i struju procenjenog opterećenja regulatora i solarnu generaciju električne energije i njene nominalne ulazne kanale i struju itd. Pored toga, treba da se u potpunosti razmotrimo na neophodnu upotrebu temperature i dimenzija okoline i drugih faktora.


Par: Primjena solarne ulične svjetlo kontroler Sljedeći: LED upravljač nije isti

Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • DIY Solarni punjač
  • 24V Solarni punjač
  • Litijumski solarni punjač
  • Solarni punjač 60 Amp
  • 24V Solarni kontroler
  • Solarni regulator 20 Amp