Razlika za PWM i MPPT solar charge controller

- Jun 19, 2018 -


PWM solarni punjač:

To je dobro rešenje za niske troškove samo za male sisteme, kada je temperatura solarne ćelije umerena do visoka (između 45 ° C i 75 ° C).

PWM solarni punjač je u suštini prekidač koji povezuje solarni niz sa baterijom. Rezultat je da će napon matrice biti povučen do najbližeg nivoa baterije.

MAX60 组合图jpg.jpg


MPPT solarni punjač:

To je regulator napajanja za maksimalno napajanje punjenja i prikuplja više snage od solarnog polja. Da bi se u potpunosti iskoristio potencijal MPPT kontrolera, napon niza mora biti znatno viši od napona baterije. MPPT regulator je rešenje za više sisteme snage (zbog najniže ukupne troškove sistema zbog manjih poprečnih preseka kablova). MPPT kontroler će takođe sakupljati značajno veću snagu kada je temperatura solarne ćelije niska (ispod 45 ° C) ili veoma visoka (iznad 75 ° C), ili kada je iritacija veoma niska.

The MPPT solarni punjač je više sofisticiran (i skuplji): on će prilagoditi svoj ulazni napon kako bi sakupljao maksimalnu snagu iz solarnog niza, a zatim pretvorio ovo snabdevanje kako bi obezbedio različite zahteve napona, baterije i opterećenja. Na taj način, u suštini se razdvajaju nizovi i napon baterije tako da na primjer može biti baterija od 12 volti sa jedne strane MPPT punjenog regulatora i veliki broj ćelija ožičenih u seriji da bi proizveli 36 volti na drugom.


201806191612186541101.jpg


Primer velikog broja ćelija u serijskoj seriji da bi proizveli 36 voltiPrimer pretvaranja DC u DC kao što je izvršio MPPT solar charge controllerPar: Kako razlikovati dobru ili lošu solarnu ploču Sljedeći: Koje fotonaponske sisteme postoje?

Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • 10a Solarni punjač PWM
  • 48v MPPT Solar Chare kontroler
  • 24V Solarni punjač
  • 20a MPPT Solarni punjač
  • Solarni punjač 40 Amp
  • 10a MPPT Solarni punjač