Kako razlikovati dobre ili loše solarne kontrolere?

- Aug 24, 2018 -

Radio sam u solarnom sistemu kontrole nad punjenjem preko 12 godina, preko 8 godina u jednom nemačkom proizvođaču solarnih punjača, i 1,5 godine u jednom američkom proizvođaču solarnih punjača, i pridružio se u Lumiaxu od 2015. Lumiax razvija veoma brzo i dobija dvostruku prodaju količina u 2016. godini i 2017. godine. Takođe se povećala za 60% u prvoj polovini 2018. godine. Međutim, Lumiax se uglavnom fokusira na evropsko tržište, gde krajnji korisnici ili sistemski integratori imaju strog zahtev za kontrolore.

Ovde želim da pričam o tome kako da razlikujem dobre solarne kontrolere i loše solarne regulatore.

Prvo, možete posjetiti web stranicu. Normalno srednji i veliki proizvođači će obratiti pažnju na sliku kompanije, imaće web stranicu. Ako je web lokacija vrlo siromašna, a čak i nema veb stranicu, predlažem vam da je ne morate kupiti.

Drugo, možete provjeriti neku on-line shopping stranicu, kao što su Amazon, Alibaba, Made-in-China, i videćete neke komentare, odaberite dobre komentare. Takođe, bolje je izabrati proizvođača.

Treće, poredeći težinu. Kao i svi 30A PWM kontroleri, ja ću izabrati teške. One su vrlo lake, ne bi trebalo biti dobro. Razlog je ploča za grejanje. Jedan dobar proizvođač će koristiti dobro odvodno ploce za grejanje kako bi osigurao sve topline koje dobro isporučuju, a ne žele da koriste ogromnu ploču za sudoperu, zbog brige o troškovima proizvodnje, niko neće voljeti da koristi velike materijale.

Četvrto, možete uporediti kondenzatore. Možete otvoriti poklopac i napisati parametre kondenzatora, proveriti sa Interneta. Kondenzator je veoma važan za regulatore solarnih punjenja, utiče na životni vek solarnog regulatora.

Peto, možete uporediti MOSFET. Kao IR, ST su prvoklasne komponente na svijetu. Ali neki vrlo jeftini solarni kontroleri će koristiti neiskrenu MOSFET, kvalitet je veoma zabrinut. Tokom modifikacije odlaska, doći će do masovnog zagrevanja, spaliti. Čak i nije spaljena, efikasnost je mala.

Šesto, da proverite da li će proizvođači solarnih regulatora prisustvovati nekim međunarodnim izložbama. Da ćete znati da li su ovi proizvodi poznati, ili mogu dobro da prodaju na svijetu.

Jedna evropska kompanija nam je dao jedan izveštaj o testiranju od 11 strana, upoređujući nas sa drugim proizvođačem. Oni otvaraju poklopac, upoređujući MOSFET, čipove, kondenzatore i 100% punjenje i pražnjenje tekućeg testiranja. Tada izveštaj može pokazati koji su kontrolori dobri. Veoma sam impresivan u izveštaju o testiranju, tako je detaljan. Kasnije, mi radimo ODM za tu poznatu evropsku kompaniju.

U svakom slučaju, kvalitet je uvek prvi, a onda razmislite o cijeni.

未标题-1.jpg201807261800021957833.jpg


Par: Razgovarajte o prednostima Lumiax regulatora solarnih ultraljubičnih lampi Sljedeći: Američki obnovljivu energiju tržište outlook prvoj polovini 2018

Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • 10a Solarni punjač
  • IoT Solar Charge Controller
  • DIY MPPT solarni regulator punjenja
  • 10 Amp MPPT Solar Charge Controller
  • Solarni punjač 20a
  • Solarni punjač 60 Amp