Da znate više o fotonaponskoj moći

- Dec 07, 2017 -

Prvo, od kojih komponenti se sastoje solarni fotonaponski uređaji?

Cijela oprema sastoji se od modula solarnih ćelija, sistema nosača, pretvarača, distributivnog sistema i tako dalje. Instalacija i puštanje u rad opreme može se završiti za 1 do 3 dana, a može se koristiti 25 godina bez ikakvih promjena u izvornoj liniji porodice.

Dva. Koji su zahtevi za ugradnju solarne fotonaponske opreme?

Sve dok ste opremljeni sa neoklopljenom površinom, kosim ili spoljašnjim uvjetima, možete se prijaviti za ugradnju bez oštećenja krova i vodootpornosti.

Tri. Da li je krovni prostor distribuiran na fotonaponskom sistemu? Da li postoji rizik od povrede?

Trenutno je distribuirani fotonaponski sistem za proizvodnju energije razvijen već nekoliko godina i već je imao veoma zrelo tržišno iskustvo. Takođe je vrlo siguran i razumljiv u dizajnu i tehnologiji. Dizajn i ugradnja objekta mogu se projektovati prema različitoj zgradi. To nije samo zajednički betonski krov zgrade, već i zastakljeni keramički krov vile, ili krovni čelični pločasti krov fabričkog krova, koji se može koristiti za izgradnju distribuiranog fotonaponskog prostora.

Za razvoj distribuiranog fotonaponskog prostora u zgradi država je snažno podržana, uvođenje različitih pratećih dokumenata, bez rizika izgradnje. Power Grid Corp je takođe ohrabrujući i podržavajući aspekt gridne veze. Ako je napravljen distribuirani PV, on će moći da se prijavljuje za umrežavanje sa Power Grid Corp-om. Ne postoji ograničenje indeksa.

Četiri, koliko je instalacija skupa solarne fotonaponske opreme za proizvodnju električne energije?

Prema instalacionoj snazi, osnovni tip je trenutno instaliran po cijeni od deset hiljada juana po kilovatu, a snaga solarne energije fotonaponske jedinice za proizvodnju električne energije u opštoj vili se kreće od 5 do 8 kilovata, što je uloženo u 6 do 100 hiljadu juana. Generalno, snaga solarne fotonaponske opreme za proizvodnju električne energije u ruralnim domaćinstvima je u rasponu od 3 do 5 kilovata, a svi su uloženi u 3 do 50 hiljada juana. (stvarna cijena je prilagođena u skladu sa stvarnom situacijom projekta).

Pet, početna investicija je tako skupa, 349 juana može koristiti električnu energiju više od 10 godina, izgubiće novac?

Korist od proizvodnje fotonaponske energije nije samo ušteda električne energije i električne energije, već i državne subvencije i neke lokalne subvencije. Prema načinu spontane upotrebe viška i električne energije koji se koriste sami, ukupna dobit od proizvodnje fotonaponske energije = štedi potrošnju električne energije i višak prihoda od električne energije + državna subvencija + lokalna subvencija. Na taj način će većina zemlje moći da povrati troškove u roku od 5-8 godina i donosi 25 godina stabilnog novčanog toka, a prinosi fotonaponske moći i dalje je dobar.

O troškovima proizvodnje fotonaponske energije, set visokokvalitetnog fotonaponskog sistema za proizvodnju električne energije, glavni materijal čini 70% ukupnog sistema, troškovi instalacije sačinjavaju 10%, a preostali deo je podrška normalnom radu preduzeća. Za korisnike ruralnih područja, država je izdala uslugu za kreditiranje sunčevih zraka i fotonaponsku politiku koja bi pomogla siromašnima. U bliskoj budućnosti, svako domaćinstvo može da priušti fotonaponsku moć.

Šest, životni vijek je prenizak, a kasnije održavanje je teško i mala. U slučaju bilo kakve nesreće, da li će se izgubiti?

Fotonaponski sistem za proizvodnju električne energije može proizvoditi struju više od 25 godina. Ako je kvalifikovani proizvod strogo odabran, integrator sistema kvaliteta u osnovi može garantovati da u kasnijoj fazi ne postoje dodatni troškovi održavanja. Većina kompanija brenda daje ograničenu garanciju za proizvodnju fotonaponskih komponenti, a 20 godina smanjenja snage neće preći nominalnu snagu od 20%.

Što se tiče mogućnosti da se odupru prirodnim katastrofama, najsnažniji tajfun u istoriji istorije Delta Pearl u proteklih godinu dana nije imao nikakav problem sa elektranom i to je vodilo glatko. Zapravo, dokazano je da u skladu sa planom naučnog dizajna, sposobnost fotonaponske elektrane da se odupre prirodnim nepogodama nije problem.


Par: Solarni kontroler trostepeni metod punjenja Sljedeći: Znanje vezano za Solarni punjač

Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • 10a Solarni punjač
  • Solarni punjač 12 Volt
  • 20a MPPT Solarni punjač
  • 5a Solarni punjač
  • Rohs Solar Charge Controller
  • Solarni regulator 20 Amp