Uloga solarnog regulatora punjenja

- Dec 07, 2017 -

Kontroler pražnjenja solarne punjenja je izuzetno potreban za skoro sve solarne sisteme za proizvodnju energije koje napajaju baterije. Funkcija solarnog punjenja i regulatora pražnjenja je da podesite napajanje iz solarne ploče na snagu baterije. Prekid baterija barem znatno smanjuje životni vek baterije, od najgore do oštećenja baterije dok se ne može normalno koristiti.

Osnovna funkcija solarnog punjenja i regulatora pražnjenja je kontrola napona akumulatora i otvaranje strujnog kola, tj. Kada napon baterije poraste na određeni nivo, on zaustavlja punjenje baterije. Stara verzija kontrolera mehanički dovršava otvaranje ili zatvaranje upravljačkog kruga i zaustavlja ili pokreće napajanje napajanja na bateriju.

Moderni kontroler punjenja i pražnjenja koristi modulaciju širine impulsa (PWM), a kada se baterija polako približava stanju zasićenosti, polako smanjuje količinu snage koja se prenosi na bateriju. Ovaj PWM kontroler u velikoj mjeri smanjuje opterećenje baterije i postiže potpuno stanje punjenja i produžava vijek trajanja baterije. Ovaj kontroler može učiniti da baterija u potpunosti stigne do punog stanja (takođe se zove float). PWM je složeniji od prethodnog, ali ne prekida bilo koju liniju koja je povezana s njim.

Najnoviji je i najbolji regulator solarnog punjenja i pražnjenja poznat kao maksimalna tačka praćenja snage ili MPPT. Kada je MPPT kontroler u osnovi, višak napona može biti ampera. Ovo ima par prednosti u različitim oblastima.


Par: Solarni kontroler Common Handling i funkcionalnost Sljedeći: Kako izabrati dobar solarni kontroler?

Povezane vijesti

Srodni proizvodi

  • 10a Solarni punjač
  • 20a MPPT Solarni punjač
  • MPPT 40a Solarni punjač
  • Solarni regulator punjenja 30 Amp
  • 5a Solarni punjač
  • Solarni regulator 20 Amp