RS485 Solarni punjač

RS485 Solarni punjač

MPPT2075-DCLi-485 je MPPT konstantni strujni vodootporni solarni regulator sa RS485 komunikacijskom funkcijom, uglavnom se koristi u solarnim ultraljim sistemima koji zahtijevaju daljinsko upravljanje. RS485 je standard koji definira električne karakteristike upravljačkih programa i prijemnika u balansiranom digitalnom ...

Pošaljite upit

Detalji o proizvodu

MPPT2075-DCLi-485 je MPPT konstantni strujni vodootporni solarni regulator sa RS485 komunikacijskom funkcijom, uglavnom se koristi u solarnim ultraljim sistemima koji zahtijevaju daljinsko upravljanje.

RS485 je standard koji definira električne karakteristike upravljačkih programa i prijemnika u uravnoteženim digitalnim multipoint sistemima. Digitalne komunikacione mreže koje koriste ovaj standard mogu efikasno prenijeti signale na dugim daljinama iu okruženjima sa visokom elektronskom šumom. RS-485 omogućava konfiguriranje jeftinih lokalnih mreža i višestrukih komunikacionih veza.

5.png

RS485 koristi uravnoteženi prenos, tj. Diferencijalni prenos.

Prenosna daljina RS-485 je nekoliko desetina metara do nekoliko kilometara.

RS-485 interfejs omogućava povezivanje do 128 prijemnika na autobusu.

Signal podataka RS-485 koristi metod diferencijalnog prenosa, koji se naziva i balansirani prenos. Koristi par uvrtanih parova, a jedna od linija je definisana kao A, a druga linija je definisana kao B. Normalno, prenos između vozača A i B je pozitivan. Nivo je od +2 do + 6V, što je logično stanje, a negativni nivo je od -2 do 6V, što je još jedno logično stanje. Postoji i signalno polje C, u RS-485 postoji i "omogućiti". Terminal "Omogući" koristi se za kontrolu otključavanja i povezivanja upravljačkog programa i linije prenosa. Kada je terminal "enable" aktivan, upravljački program za prenos je u visokom impedansnom stanju, koji se naziva "treće stanje", tj. Treće stanje se razlikuje od logike "1" i "0". Prijemnik je također konfigurisan da bude suprotan odašiljačkom kraju. Prijemni i predajni krajovi su spojeni na AA i BB kroz uravnotežen upleteni par. Kada postoji nivo veći od + 200 mV između prijemnih krajeva AB, izlazi pozitivan nivo logike koji je manji od -200 mV. Kada se izlazi negativni logički nivo. Nivo prijemne linije prijemnika prijema je obično između 200mV i 6V.

43-1.jpg主 图 .jpg


Hot Tags: rs485 solarni punjač, Kina, proizvođači, veleprodaja, jeftini

Par: RV MPPT Solarni punjač Sljedeći: PIR LED Light Solarni punjač

Srodni proizvodi

Upit